Lycka

Många reagerar på mitt namn när jag presenterar mig. Inget fel i det, blir bara glad att alla tyckt det är ett fint namn och ovanligt. Och jag brukar säga att jag bytte namn för ett tag sen och dom frågar då såklart varför jag gjorde det. Mitt vanliga svar brukar vara att jag egentligen skulle haft Angelique som namn och tyckte om det bättre. Det är också sant, väldigt sant. Jag valde helt frivilligt att byta namn, stor del för att jag tyckte bättre om det namnet. Men det finns också en annan anledning som jag nog aldrig berättat för någon.. inte så vitt jag vet att jag gjort iallafall, let me know if I'm wrong. Den andra anledningen är att jag valde att lämna massa shit bakom mig med det namnet. Spela roll vad det var, det behöver inte ens nämnas i bloggen just nu för att det är så oviktigt. Men med mitt nya namn valde jag också att göra en nystart.. och det är något som jag fortfarande håller i så hårt. Att se det positiva med allt..

För det går faktiskt att göra det, bara man vill. Jag hade kunnat vara kvar och gnällt om saker, men vad får jag ut av det mer än att bli mer arg? Jag hade kunnat vara kvar och vara ledsen över saker som hänt, men samma sak där.. Livet går vidare vare sig man vill eller inte. Och jag tänker inte vara en ledsen och arg människa. Deal with it direkt och gå vidare sedan har jag haft i huvudet så länge. Det hjälper så otroligt mycket, jag väljer mina moments där jag kan haka fast ibland.. men aldrig för länge. Många skulle säkert skratta och sätta mig i ett fack för såna där överglada människor när dom läser detta, det får ni gärna göra. För jag är hellre glad än ledsen. Nu ska jag inte säga att tiden med namnet Jeanette var enbart dåligt, det var oerhört mycket glädje där.. många av mina bästa år. Där jag blev den jag är idag. Pga. alla människor som jag mötte och träffade. Jag brukar tänka på citatet "Jag är en del av alla jag mött". Och jag försöker ta efter lite av det på mitt egna sätt, att ta det som är bra med någon. Om någon ger ett bra råd eller är har något sätt som är bra för något, ja då kan man ju faktiskt kopiera det.

Jag hade aldrig velat göra något annorlunda idag, kanske ville jag det då just då när något dåligt hände. Alla killar jag träffade tex.. jag lärde mig mycket om dessa varelser där i tonåren. Min destruktiva period, jag är ändå glad för att jag hade den.. på så vis får man en annan förståelse. Men jag tror inte heller man måste gå genom vissa saker för att ha förståelse för saker som man inte varit med om, sunt förnuft kommer man långt på. Och är man som mig, intresserad av människors beteende så snappar man upp en del. Mina vänner, ni har både blivit analyserade en eller fem gånger av mig, haha. Man lär sig om andras vanor, och varför dom gör som dom gör. Try it, det är kul. Både en eller femhundra gånger kan man förutspå en persons handlingar.

Hursom, jag är lycklig. Jag säger då inte att allt är perfekt.. men jag är lycklig. För jag vill inte att allt ska vara perfekt, då skulle jag ju inte ha något att uppnå hela tiden. Vore ganska tråkigt och man skulle bara sitta där och ha det perfekt. Fan vad tråkigt alltså. Haha nej men det jag vill få fram med hela allt detta är att var glad för fan haha. Det jag fått ut av detta är att jag kan hitta dom där små sakerna och bli glad, tex var det en fredagskväll efter vi varit hos mamma och pappa. Jag och Andreas gick ifrån bilen till lägenheten och då hörde jag fågelkvitter, ni vet sådär som dom låter på en sommarmorgon.. ni kanske inte vet men skit samma det var något som fick mig att minnas tidiga promenader på morgonen. Och vad är meningen med detta? Jo, jag hade kunnat bli nedstämd och önskat att var så ännu.. men istället så blev jag glad över att jag hade så kul just då.

It's in everything''But you're wrong if you think that the joy of life comes principally from human relationships. God's placed it all around us. It's in everything''


Hoooome, hooooooome

Ja jag är hemma.. jag är sjukt trött så inlägg kommer imorgon. Är ni ute efter pain in the fucking vader och hela benen så gå x antal timmar inne på Gekås Ullared I say.

Godnatt!

Ullared imorgon

Weeey. Imorgon åker jag och mamma ner till Gekås Ullared för 2 dagars shopping ;) Ska bli oerhört nice, har väntat x antal månader nu. Vi har bokat en stuga som vi ska övernatta i. Har inte skrivit någon lista dock, har det mesta huvudet men såklart blir det maaaassaa utöver det.

Vilka är era bästa köp nere på Ullared? Är det någon som inte varit där? Berätta :D

Kissie

Jag måste säga det medans jag kommer ihåg det, kollade på Förkväll eftersom Alexandra "Kissie" Nilsson är med. Och gud vilken liten söt tjej, haha. Jag har läst hennes blogg i flera år nu och jag älskar hennes Kissie-sida.. just för att folk inte ser genom allt sånt där. Love it.

Brev från förrJag visste att jag hade en låda med brev någonstans på vinden. För jag tog med mig den när jag flyttade. Gick upp och letade i en låda, hittade den ganska snabbt och gick ner till lägenheten och satte mig mitt på golvet och gick genom den. Massa foton, skolkataloger ifrån förr.. men också brev ifrån förr. Ifrån dom två jag alltid brevväxlade med, en mer än den andra. Samira och Cecilia. Mycket skratt blev det när man läste breven igen, Cecilia gillade 8 st killar och var glad att minst 5 av dom gillade henne tillbaka haha. Minns att jag älskade att få dom där breven.. och inte minst var jag avundsjuk på deras brevpapper ibland, speciellt Cecilias. Idag får jag bara brev som är datorskrivna och antingen vill dom ha pengar eller bara berätta något tråkigt. Lite så man saknar det där med att brevväxla.. att få ett handskrivet brev ibland på fina papper.

Sharon


Anemone nemorosa del 2


Canon Eos 500D + Canon EF 50/1,8 II.


Anemone nemorosa


Canon Eos 500D + Canon EF 50/1,8 II.

Eftersom jag glömde kameran på promenaden med Kelly nyss så plockade jag med mig två stycken Anemone nemorosa, eller som vi känner till den: Vitsippa.


Isadora Golden SunsetJa jag vet.. det är ögonskuggor ;) Och ja jag vet att jag nyss köpt en palett med 88 st i.. men nu äre såhär va att om man köpte produkter för minst 100 kr ifrån Isadora så fick man en puff som glittrar [poffpoff som det heter enligt mig och Alexandra] så hey dont blame me ;) Jag valde att köpa en ask med ögonskuggor.. i bruna nyanser just för att jag JUST NU inte har så många i brunt. Golden Sunset heter denna.

NYX Jumbo eye PencilsEtt paket ifrån USA hade landat hos mig när jag kom hem ifrån promenaden med Emma :) Som för övrigt är lika trevligt varje gång, prata av sig lite och samtidigt få motion :D Bra kombo I say. Men jo, paket hade jag fått. Det var mina tre ögonskuggspennor som jag budade hem ifrån kära Ebay. Och jag testade lite snabbt på handen och insåg att dom innehöll en hel del pigment så dessa kan nog bli snygga bara som dom är, dock kommer jag säkert ha dom som en grund för vanliga ögonskuggor.

Pro 88 Matte ColorAw! Jag har precis budat hem denna palett med hela 88 st ögonskuggor. Och priset? Runt 80 kr med frakt ;)

Smultron på min balkongKöpte som sagt smultronplantor, 6 st :D Som jag ska ha i balkonglådor. Dom var små nu när vi köpte dom så än så länge får dom vara planterade i så-lådor med plasttak. Får ta in dom på kvällen också eftersom vädret inte varit det bästa.. men lite solljus på dagen får dom allt.

KellyKelly älskar verkligen att sova under mitt täcke :D Hon vill oftast sova till minst 12.00 också, haha. Mammas lilla bebis.

Sorry about that!

Sorry om bloggen är lite slö just nu.. men jag funderar på ett å annat om bloggen bara :) Återkommer nog om det imorgon.

Strawberry daiquiri

My god.. behöver jag säga att man är liiiite seg idag? Blev en ganska seg start sådär med alkoholen, ni vet att mitt mål var att icke vara i närheten av nykter när jag anlände till statt? Det lyckades jag uppnå.. men inte med hjälp av skitvin iallafall ;) Det blev finska priiiten (läs: Minttu) som satt igång både mig och Emma där inom loppet av en timme. Det blev många shots inom loppet av 15 min? Hursom. Vi kom iväg till Statt sen runt 22 tiden och redan då var det en hel del folk där. Vi tog en shot, tanken var ju så här va att vi INTE skulle ta lakritsshot för att det var ju våran wickan tradition.. så det kan vi ju inte göra på Statt. Så jag bad om en hallonshot, 4cl. 68 kr fattigare blev jag och dom andra beställde snabbt lakrits.. eftersom den var billigare ;) DÅLIGT hörreni! haha!

Och kvällen i övrigt var oerhört intressant.. önskar jag hade haft en filmkamera med. Jag har en tendens att prata engelska när jag blir full, och jag stod ute med Alexandra och pratade lite om det ena o andra.. och då kommer en kille fram och jag minns inte vad han sa men hursom så börjar jag prata engelska till honom, utan att ens veta hurvida han pratade svenska eller engelska eller något annat språk. Jag sa direkt till honom att jag var lesbisk och att alexandra var min flickvän för att han skulle gå, men han gav sig inte. Han tjatade nog halva kvällen om vilken respekt han har för mig och hur fin jag är osv.. han var tydligen ifrån spanien.

En annan kul sak sådär är när man träffar på folk som faktiskt känner igen en ifrån förr sådär haha. Bråtenbarn! Stod på toan och pratade en stund, trevligt som fan :) Men what's up med att bara ha två jävla toaletter när det är packat med folk på ett ställe?!! Och då mina kära läsare, då gör man det man ska på toan och sen går man ut. Man står inte där inne och pratar när man vet att folk är kissnödiga deluxè.

Det jag känner mig mest stolt över är hur jag förhandlade med bartendern där med priserna i baren ;) hahaha! Man ger lite inside info om ett annat ställe så får man drinkar för 59 kr istället för 77 kr, häähää. Taaack! Drack världens godaste strawberry daiquiri.


Så atteee.. jag överger nu wickan för statt. Ni vann stort. Wickan måste komma med något jävla bra nu alltså för att vinna tillbaka mig.. och alla andra hahahaha.

Misconduct och i-landsproblem

Det vaknas fest ikväll.. och utgång på statt. Ni hörde rätt.. statt. Nu vare iofs inte jag som valde uteställe, haha. Men hey.. wickan lär ju vara lika dött som vanligt. Plus att Misconduct spelar = folk. Dom hade redan sålt slut på sina 250 förköpsbiljetter, såklart äger vi såna. Jag har köpt vin för jag tänker inte vara nykter på Statt, inte en chans. Ska jag orka med sånt folk måste jag vara full.. ärligt. Men vem vet.. jag kanske blir förvånad. Jag håller mina armar öppna för nya saker. Statt, förbered er.. Wickan folket är på ingång.

Föresten.. jag kom på en sak idag när jag satt ute och väntade på Alexandra. Jag är inte den som fryser av mig, ska jag ta på mig jacka ska det vara 25 minus och snöstorm.. annars duger en tjocktröja fin fint. Och folk frågar mig HEEEEEELA tiden "fryser du inte?" och ser medlidande på mig. Ehm, jo jättemycket..verkligen. Därför jag sitter med mindre kläder. Really.. borde jag inte klätt på mig mer om jag fryser?! Hahaha. My god.. i-landsproblem I know men va fan.

Örebro

Gooooooooooooooooodmoooorning!

Vaknade faktiskt redan vid 10.00 idag, oerhört skönt att vakna pigg när alarmet på mobilen drog igång. Blev en promenad med Kelly direkt, så hon fick göra sitt. Ska iväg till Örebro med Alexandra vid 12 tiden, hoppas jag hittar allt jag ska ha. Blomsterlandet, Ikea, Biltema.. och eh..ja. Säkert något mer blir det haha.

Mudmask

Japp, en mudmask ifrån Make up store sitter nu i ansiktet på mig. Man blir sådär sexigt blå av den ;) haha. Om inte annat så blir man helt stel i ansiktet när den stelnar. Har ju även moisturemask ifrån MUS. Klickade just hem peelingen också. Ni kan faktiskt köpa dessa på Bellme.se för enbart 99 kr :D Det är galet billigt och det är BRA produkter. Skynda fynda ;)


Laxfilè

Heh, ja det är vad jag lever på just nu haha. Men det är ju såå gott och det går snabbt att laga. Lite dill och pressad citron över, voila! Äter även inte-bli-hungrig-eller-sötsugen piller nu igen :) Dom funkar som dom ska såattsäga. Idag så ska jag (och även sambon hoppas jag) slänga lite mer skit ifrån lägenheten. Dom har ju ställt ut en stor container här nu så man kan ösa ner ALLT i den. Gud ska veta hur mycket skit vi har på vinden. Bla. ett databord som stått där i 2 år eller så.. och det står en trasig datastol i lägenheten.. Ja ni ser, massa skit helt enkelt.

Smultron på balkongenDet odlas för fullt på bergmästarevägen idag. Nu har jag iofs bara satt ner vanlig hederlig lök och sen lite kattgräs men smultron och jordgubbar är på G också. Smultronplantor ska köpas på torsdag i Örebro, gäller att ringa runt ;) Och jordgubbar får vi nog vänta på antar jag, eftersom tanken var att vi skulle ta ifrån min brors trädgårdsland men där har dom precis kommit upp på ytan.. så kanske blir att man köper EN planta istället. Som får hänga i en ampel dårå. Smultronplanterna får odlas i en lång balkong låda som jag hade sist. Sen är det nog bra med växter, man ska ju kunna sitta där också ;) Men längtar tills smultronen kommer, så gott! Färska smultron med vaniljglass, mums!

Odlar ni något på eran balkong?

En BRA lördag!

My lord :) Gårdagen blev över förväntan ändå måste jag säga.. jag var topp alltså rent alkoholmässigt haha. Dock verkade jag vara det ensam så jag dog på slutet när jag insåg att jag inte kunde få med mig någon på samma nivå förutom sambon då ;) Next time right? Inte så att festerna här tar slut. Verkligen skitkul att dom som skulle komma kom hit också, guldstjärna till er ;) Blev mycket prat om näbbdjur föresten.. dont ask, haha!

Idag vaknade man till en stooor värmande sol.. vilket fick mig att klä på mig ganska snabbt och bege mig till balkongen lite halv bakis och passa på. 20 grader i solen var det enligt min termometer, lovely!

Imorgon är det måndag, då är det nya tag som gäller. Verkligen nya tag.

Och nostalgisk som jag är som person kunde jag inte missa hur lika vi är fortfarande. Blev så överraskad över att vi har två saker som är så lika.

Woop, 16 dagar kvar till Ullared :D

Polycystisk njursjukdomWell, då var man hemma igen då :) Blev lite mat uppe i huset som vanligt, alltid lika trevligt. Just ja, jag skulle ju berätta om dagens planer.. Jo jag var ju till Lasarettet idag för ultraljud bla bla. Nej, ingen bebis ;) haha. Men jag är på utredning för om jag kan donera en njure till min mamma. Och det är ju så att hon har en polycystisk njursjukdom och därmed medför det en risk på 50% att jag kunde ha det också. Så idag var jag in dit och kollade upp det. Fick ligga på en säng där och bli nedkletad av sån där geggamoja som dom har och kör med en apparattjosanhejsan över buk/sidan. Och han kollade först vänster njure och sen höger. För er som inte är insatta i vad det innebär att ha en polycystisk njursjukdom så innebär det att är cystor i njuren som kan bli flera kilo tunga och njuren är oerhört stor och inte funkar. Och han kikade lite och han hittade totalt 3 st cystor..2 i ena och 1 i andra. Men lugna nu va.. dom var ca 1 cm stora och var 5:e svensk kan ha små cystor där ;) Så han trodde absolut inte att jag hade det. Så det var skönt att höra! Mamma var mer nervös än mig, hon fick sitta i väntrummet hahahaha :D aw, lilla mamma då. Så nu vet jag det, jag är frisk ifrån det. Hade en ganska stor känsla av att jag var frisk. Och han sa även att mina njurar var i normal storlek.


Fredag

Promenad förut med lovely, gosh I love it :D Speciellt när det är sånt här väder alltså. Nu blir det en tripp upp till huset. Hörs sen!

Choklad/maräng paj

Hittade ett bra recept igår, någon paj med chokladfyllning och så maräng ovanpå det. Låter inte helt fel, har dock aldrig lagat en paj i hela mitt liv.. så vi får se hur detta går ;)

En helt vanlig torsdag

Godmorgon! Hoppas ni sovit gott, det har jag verkligen gjort! Har precis plockat ihop massa skolböcker som jag ska åka och lämna tillbaka till div. lärare på Komvux och sen ska jag träffa studievägledaren för å söka lite kurser till i höst, blir nog bra tror jag. Återkommer om det senare när jag är hemma igen. Ska även berätta lite om fredagens planer.

Vad pysslar ni med idag då?

L'oreal Sublime bronzeKöpte detta igår på Kicks :) Har spanat lite på olika BUS produkter och till slut föll det för denna. Det var ett paket med både BUS och peeling. Otålig som jag är testa jag det redan igår. Dock blev det en promenad på 40 min med Emma innan, väl behövligt och det var underbart efteråt. Kan ju säga att peelingen inte är något för klenisar, haha. Jisses vad det rev och kornen var grova. Men jag gillart skarpt och kommer nog fortsätta köpa den i fortsättningen. BUS'en då? Det var en genomskinlig gele som var lätt att applicera och jag tyckte inte jag kände den där typiska BUS-lukten. Dock så tog det ändå ganska lång tid innan den gick in och blev torr tyckte jag. Och något resultat såg jag då inte direkt. Inte förens imorse, HAHAHAHAHA. My god. Jag applicerade två lager som jag läst om ska vara bra med denna.. det hade nog räckt med ett ;) Jag är brun.. väldigt brun. Jag kan se liiiite orange i det också, men jag tror att om jag lägger ett lager till så borde det bli rätt bra. Jag är glad att jag inte testade i ansiktet, som man även kan ha denna till. Ord. pris på detta paket på Kicks är 190 kr, jag hade dock en check som gav mig 20% rabatt och ja, det var väl värt pengarna tyckte jag :)

Vilken är den bästa BUS produkt enligt dig?

Mer rosa


Canon Eos 500D + Canon EF 50/1,8 II.

Inga bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd.


ASOS Slash VestVad säger ni? Hiss eller diss? Kostar 222 kr och kommer ifrån Asos.com

Godnatt!

Nehej, dags att bege sig till sängen tror jag :) Ska iofs kolla på ett avsnitt av The hills säsong 2 innan jag somnar ;) Imorgon ska jag till Komvux och lämna lite böcker, sen tänkte jag besöka Kicks (säg till/smsa om ni vill joina). Får se vad som följer med hem helt enkelt. Tror dock jag har mina aningar.. har ju en check som ger 20% på valfri vara så why not :)

Nej sängen var det!

Godnatt!

ANTM Sundai


Bild lånad ifrån http://images2.fanpop.com/images/photos/7600000/Sundai-americas-next-top-model-7668391-350-450.jpg

Det hör till ovanligheterna att jag snabbt får en favorit i Top Model, oftast brukar det gå x antal avsnitt men hey, denna gång fastnade jag direkt för Sundai, tyckte hon var jättefin faktiskt :)

Har du någon favorit redan?

Måndag igen


Sharon önskar er en trevlig måndag ;)

Teknik

Åh lite smått och gott som skulle behövas...

SanDisk Ultra II SDHC 32GB
- Ett extra större minneskort är ju aldrig fel, eller hur?

Sigma 50/2,8 EX DG MACRO
- Nytt objektiv skadar ju inte heller om man säger så..

Canon BG-E5-EOS + LP-E5
Batterigrepp är ju smidigt att ha faktiskt.

Canon Pixma MP560
Vi har ju fakiskt ingen skrivare, och Canon är ju bra shit.


Mycket folk
Oerhört mycket folk på donken ikväll.. what's up med det :O Har dom hört att jag hänger där? ;) Bloggen som ligger på plats 15 i hela Örebro län på bloggportalen @ the moment? Nejdå.. det var trevligt att höra folk..är ju så dött där annars. Redigt gött med mat, köpte även med mat hem till sambon. Och nu då? Ptja, ska väl bränna ut någon film och sen sova. Hoppas det är lika fint väder imorgon så man kan fånga lite sol på balkongen.


Lite rosa färg


Canon Eos 500D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS + closeup filter x10.

Inga bilder får kopieras eller lånas utan mitt tillstånd.


Är det vår nu?Underbart väder idag också :) Har varit på balkongen ett tag och bara njutit. En perfekt söndag alltså!

Underbart sällskap på stanBlev stan idag med sweetie, oerhört nice måste jag säga. Säger precis som hon, vi måste ses oftare och prata ;) haha! Terapi för båda, rensa själen lite. Blev shopping faktiskt, pudret ifrån Maybelline som jag skrev om i inlägget under. Lucky me att H&M hade det till kampanjpris på 79,50 :D Inte för att det var dyrt till ord.pris, 99 kr men hey. Men något annat fick dock inte följa med hem, även om det fanns ett å annat som lockade. Dock tog jag ett foundationprov på I.D bare minerals. Och jag är frälst! Det är ju en mineralfoundation i puderform som man jobbar in och får välja själv hur täckande man vill ha. Kostade runt 400 kr vill jag minnas. Så Frida, vi måste prata lite ;)

Annars har det varit lugnt, jag slocknade efter maten idag. Sen blev det att kika till Alexandras katter lite medans hon är borta över helgen, lugna puckar där också. Skruttan var min vän idag, värre igår när blickar kunde döda haha! Just nu sitter jag mest och chillar, funderar på å se klart säsong 1 med The Hills, JA JAG VET ATT JAG RÅDISSADE DET FÖRUT MEN MAN FÅR VÄL LOV OCH ÄNDRA SIG VA?!! HAHAHAHA.

Maybelline affinitoneJag tror jag har hittat en vinnare, Maybelline affinitone. Har dock inte kollat på den i butik ännu men vad jag läst mig till på deras hemsida så verkar den lovande.

Någon som testat och kan uttala sig om denna?

BröllopsduellenJag har varit oerhört seg med att se denna film men nu har jag även denna i min filmsamling :) Och jag ångrar inte köpet alls, jag tyckte det var en lättsam och rolig film. T.o.m. min sambo skrattade och kunde se filmen ;)

"Emma och Liv har varit bästa vänner hela livet och delat allt, även drömmen om det perfekta bröllopet. Men när det sker en dubbelbokning som gör att båda deras bröllop råkar hamna samma dag, samma tid, på samma lokal är det bara en sak som gäller - catfight!"

Tips på puder igen tack!

Åhåja, eftersom min sambo råkade ha sönder mitt puder idag måste jag införskaffa mig ett nytt.. Ge mig tips tjejer?!


Nivea Double Effect Shower and shave del 2

Okej, nu har det gått nästan 24 timmar sedan jag valde att testa Nivea Double Effect Shower and shave. Jag valde att raka benen och under armarna för att testa den. Konsistensen är otroligt krämig eller hur man vill beskriva den, inte alls vattnig. Det räckte med en liiten klick till båda benen just för att den löddrar så mycket och man känner direkt på benen på hur lena dom blir, och då är det innan jag ens rört dom med hyven haha. Efteråt känns både ben och armhålor jättemjuka och rakningen blev toppen! Jag brukar ha problem med att bli torr dagen efter rakning, men med denna så har det hållt i sig :D Så jag tycker absolut den är värd sina 45 kr! Doften håller även i sig till dagen efter.

Jag ger den en klockren 5 av 5 :)