Snart ska jag se Eminem

 
Bild lånad ifrån Livenation
 
Alltså jag insåg förut att det är 10 dagar kvar tills jag ska se Eminem live! Jag har alltid sagt att är det någon artist jag vill se live innan jag säger tack och hej för mig så är det just Eminem. Kommer alltid vara min favoritartist. 
 
Kommer bo på hotell en natt, det känns alltid så lyxigt att åka iväg till en annan stad och sen bo på hotell om så bara för en natt haha! Nu ska jag bo på The Winery Hotel  som ligger i närheten av där Eminem spelar. Vilket är såå skönt, slippa åka taxi osv för att ta sig till platsen. Sen har jag ju Mall Of Scandinavia också precis i närheten. Kommer absolut checka in det!

Frågestund

 
 
Hej!
 
Jag tänkte såhär.. vi kör en frågestund. Fråga mig exakt vad som helt så kommer jag svara på det imorgonbitti! Bomba på!

Måndag igen

 
Och så var det en ny vecka med nya möjligheter eller hur? Jag har inget planerat alls denna vecka, inte så vitt jag vet så kommer nog bli relativt lugnt skulle jag tro. Får hoppas att vädret också är relativt okej, så man inte blir genomblöt om man beger sig ut på promenader.
 
Kommer att göra en ny vägning på fredag också, ska bli spännande att se hur resultatet blir!

Lex vill åka buss till moffa

 
Tanken var igår att vi skulle åka in till centrum, med buss för att fika lite. Men nejdå. Här blev det en tvärvändning och Lex ville inte alls fika.. han skulle till moffa (morfar). Och han pratade om honom heeela dagen. Så då bestämde jag mig för att vi tar istället buss (för det ville han fortfarande åka) upp till mina föräldrar efter att han sovit sin middag. Said and done, han sov..och jag med för den delen 3 timmar dock haha. Men runt 17 tiden så tog vi bussen upp dit och han var sååå nöjd! Både med att åka buss och att träffa moffa. Satt där ett tag och sen skulle jag och mamma handla, blev som så att Lex fick sova kvar där över natten.
 
Dock hann han ändra sig efter jag sagt hejdå, en tårögd liten Lex kom ut genom dörren när jag skulle sätta mig i bilen och hade frågat efter mamma. Så då fick han följa med, men väl sen när vi var på affären så ville han tillbaka till mummo och moffa. Så där har han nu sovit inatt.. jag somnade på soffan igår framför Viaplay haha!

-1,7 kg

 
Jepp precis som rubriken visar så visar vågen nu -1,7 kg vilket jag är glad över! Jag vet också att det går fort i början när man kickar igång en viktnedgång och det finns att ta av på kroppen. Jag har ju kickat igång denna viktnedgång med att äta Nutrilett, men jag vill också påpeka att jag inte strikt bara äter dom. Jag har även ätit kyckling, knäckebröd och t.o.m. någon godisbit här och där. Jag har rört mer på mig och jag har haft koll på kalorirer via en app dock, vilket underlättar. För precis som jag sagt innan, detta är ingen snabb quickfix.. detta är något jag vill ska hålla livet ut. En långsiktig lösning. Att jag tar delvis shakes är för att kicka igång viktminskning och för att få se resultat som ger motivation att hålla igång.
 
Jag beställde bla. dessa shakes ifrån Matsmart.. nej det är inte sponsrat haha! Jag har betalat varje krona med egna pengar. Det är 12 förpackningar i varje låda och genom att köpa via Matsmart så sparade jag 80kr per låda än om jag köpt det i butik. Så himla bra :)

Utvecklingssamtal

 
Ibland glömmer man så fort hur små dom varit. Idag var det iallafall utvecklingssamtal på förskolan och det gick jättebra. Finns ju inte såå mycket att prata om direkt när dom är så pass små men vi fick höra att han utvecklats en hel del bara på en termin. Han var mycket för sig själv förut när han lekte osv men nu så tar han kontakt med både barn och vuxna, så det känns ju toppen! Och språket utvecklas hela tiden :) Man sitter där som en stolt hönsmamma och tänker "Jepp, han är bäst" haha! Nåja, imorgon är det fredag och sen efter det har Lex långledigt ifrån förskolan. 

2,5 årskontroll

 
Idag var vi iväg på Lex 2,5 årskontroll och allt såg bara bra ut! :) Han är 93 cm lång och väger 15,8 kg. Fanns ingenting att antyda på så det kändes skönt haha. Dock var vågen vääldigt läskig, han skulle absolut inte stå på den och det var skrik och panik. Men vi löste det också. Att han redan blir 3 år i höst.. vart tog tiden vägen?

4 km avklarat

 
Jag har ju bestämt att inför ev. kommande operation av bröst och armar så vill jag gå ner 10 kg. Det är inte "bara för att", utan det är för att jag vill ha bästa möjliga resultat sen. För tänk er att man gör en operation och sen går ner x antal kilo.. det kan ju komma att påverka slutresultatet. Därför väljer jag nu att göra det innan. Så idag efter jag intagit min frukost så gick jag ut för att gå en promenad, jag kommer inte just nu investera i ett gymkort.. jag är dessutom student så just nu är inte min plånbok tjock haha! Så istället går jag ut och går och idag blev det en runda på drygt 4 km.

Mitt bästa tips om du vill bli ljushårig

Jag har färgat, slingar, blekt, tonat och allt man kan tänkas göra med sitt hår sen jag gick i åkurs 6 kanske. Och jag fyller alltså 30 år i september haha. Jag brukar ofta säga att jag ändrar hårfärg oftare än vad du byter underkläder. Och jag tänkte att jag skulle dela med mig av mitt absolut bästa tips till er som funderar på att bli ljushåriga men som inte vill bleka skiten ur håret och leva med riskbuske till hår eller hår som blir som tuggummi.
 
 
"Hair Colour Remover Max Effect är en håravfärgning som på ett effektivt sätt tar bort permanent och semi-permanent hårfärg. Den starka formulan avlägsnar flera lager av färg. Ett smidigt och enkelt sätt att få bort oönskad färg" 
 
Absolut bästa avfärgningen jag testat. Color b4 har jag också testat, funkar relativt bra den med. Men denna funkar bäst på mitt hår. Jag låter den sitta i 2 timmar, det är heeeelt ofarligt och ditt hår kommer inte gå av. Jag köper min på Nordicfeel och kostar runt 130kr. Icke sponsrat haha! Jag vill bara dela med mig av denna produkt för jag vet att det finns fler än jag som gillar att leka runt med hårfärger.

Mitt första besök på Bellakliniken

Bild lånad ifrån www.bellakliniken.com
 
Igår blev det en låång dag. Jag klev upp 04.45 för att äta frukost, sminka mig och allt sånt där som hör till. Vid 05.58 gick första bussen emot Örebro. Sen ifrån Örebro skulle jag ta mig till Göteborg och därifrån till Helsingborg. Och varför allt detta resande? I'll tell you guys! Jag var på besök på Bellakliniken  nämligen!
 
Vid 13.30 hade jag en konsultation tillsammans med Dr. Tyge Tindholdt där vi pratade om mina armar, som ni sett på bild här nedan och sen även om mina bröst som pekar mer söderut än någonsin. Och jag fick ett sådant gott intryck direkt när jag klev in genom deras dörr, innan hade jag såklart varit lite nervös. Någon ska klämma och kolla på min kropp osv. Men allt var så oerhört proffsigt. Fick ett varmt välkommnande i receptionen och nästan direkt fick jag träffa Dr. Tyge. Vi satt i ett rum och han ställde olika frågor till mig och vad jag har för önskemål. Efter att jag svarat på dessa frågor och vad jag önskar så berättar Dr Tyge vad han kan göra för mig utifrån hur det ser ut idag på mig, och åter så är jag såå nöjd. Han berättade exakt hur man gör, vad man gör och varför man gör på ett visst sett. Och sånt är viktigt tycker jag! För det är trots allt du som ska operera dig, det är ingen quickfix! Ta reda på all information du kan få, det kommer göra dig gott och du kommer känna dig betydligt tryggare.
 
Så att jag fick resa närmare 100 mil igår gör ingenting alls. Jag hade redan innan jag bokade in en träff hos dom bestämt mig för att det är där jag vill göra mina operationer. För jag vill åter påpeka att det är oerhört viktigt att du känner dig trygg, får all information du vill höra och behöver samt kollar runt vilken klinik som passar just dig.

Det hänger och flänger

 
Ja, det ni tittar på är min ena arm. Och lite småbarnstök i bakgrunden haha. Men sådär ser alltså mina armar ut efter att jag har gått ner 50 kg och fött barn. Jag väljer lite att återkoppla till mitt senaste inlägg, där jag i slutet av det tar upp det där att man ska nöja sig med det man har. Tror ni detta är kul när man shoppar tröjor eller känns skönt i värmen vi har nu här i Sverige? Ska jag då nöja mig? Nej det är ett rent helvete. Ärmarna på tröjor blir ofta för små och det kliar och kliar när det blir varmt. Därför vill jag göra en operation för att jag dels har problem med det och sen tycker jag inte det är fint. På mig. Jag bryr mig inte om jag ser någon annan som har liknande, jag tänker varken att det är fint eller ej. För jag tänker enbart på mitt egna problem med det.

Varför nöja sig?

Jag har på senaste tiden läst väldigt mycket om plastikkirurgi. Specifikt om plastikkirurgi som promotas ifrån olika bloggare/Instagramprofiler osv. Det ändras på läppar, rumpor, bröst, ansikte och allt som är möjligt. Och vet ni.. det är helt okej för min del. Jag lägger ingen vikt på att dessa personer är offentliga människor och visar upp det så sina sociala medier. Många verkar tycka dock att detta skapar ett ideal som skadar tjejer. Jag förstår deras tanke bakom det, men jag köper inte det argumentet. Inte alls. Kanske är det för att jag förstår att det krävs en eller två operationer för att uppnå samma utseende som någon har, att jag förstår vad som ligger bakom det. Och det tycker jag alla ska veta. Visst, låt oss nu säga att en tjej på runt 12-13 år ser en bild på någon hon tycker ser bra ut utseendemässigt så kanske inte hon helt förstår vad som krävs för att se ut så. Men jag hoppas då att hennes föräldrar eller någon annan vuxen har tagit sitt ansvar att prata med henne om detta, så hon också får kunskap. 
 
Gud detta kommer bli ett sånt spretigt och rörigt inlägg känner jag direkt haha. Men det är för att jag orkar inte sitta ner och tänka ut exakt hur jag ska formulera allt. Jag vill bara ut med mina tankar kring detta.
 
Och det här med att offentliga människor plastikopererar sig och visar upp. Jag kikade lite på Instagram när Sindy Niklasson gjorde sin bröstoperation, som kliniken sände live. Eftersom jag själv vill/ska operera mina bröst tyckte det var intressant att se, för jag kan inte minnas att jag sett någon video på en operation kring det även om det garantrerat finns ute på nätet. Men folk går bananas.. dom blir helt till sig att man får sånt sponsrat. Går inte för sig, app app! Du ska betala för dig! Aja baja! Och nåde dig för att du visar upp detta! Du ska vara nöjd med det du har! Suck.. 
 
Sen den där meningen jag haaaaaaaaaaaatar. "Du ska vara nöjd med det du har". Alltså herregud. Varför ska jag nöja mig med något jag inte tycker om? För att DU vill att jag ska nöjd? Oerhört logiskt. Not. Jag är verkligen av åsikten att om du är tillräckligt påläst om operationen, vad den innebär osv, har ekonomin till det och gör det för din egna skull så gör det för fan. Varför ska du gå runt och må dåligt bara för att någon annan säger till dig att du ska nöja dig med det du har?
 
Jag tror jag rundar av detta inlägg, det kommer absolut komma fler. Jag ska bara sortera mina tankar ännu mer för att få fram ännu mer hur jag tänker. Det är helt okej att tycka annat än vad jag tycker, jag är helt fine med det. Så länge du kan acceptera att jag är av annan åsikt också.

Amsterdam

 
Alltså jag hade ju en aning om att Amsterdam var fint, men väl på plats så blev jag så tagen av så många fina områden och hus osv. Jag tog knappt bilder dock, jag ville vara där in the moment eftersom jag hade så kort tid på plats. Något jag är så glad att jag gick och såg var Anne Franks hus. Alltså jag har läst Anne Franks dagbok såå många gånger när jag gick på mellanstadiet. Inser att jag måste läsa den igen snart, med vuxna ögon. I övrigt så blev det mestadels att man strosade runt i staden, shoppade lite (inte alls så mycket som jag trodde) och bara hade det gött. Ska helt klart åka tillbaka för att upptäcka mer av staden. Självklart köpte jag med mig tulpaner haha! Köpte tulpanlökar till mamma och pappa som ska planera dom uppe i deras stuga.