Varför nöja sig?

Jag har på senaste tiden läst väldigt mycket om plastikkirurgi. Specifikt om plastikkirurgi som promotas ifrån olika bloggare/Instagramprofiler osv. Det ändras på läppar, rumpor, bröst, ansikte och allt som är möjligt. Och vet ni.. det är helt okej för min del. Jag lägger ingen vikt på att dessa personer är offentliga människor och visar upp det så sina sociala medier. Många verkar tycka dock att detta skapar ett ideal som skadar tjejer. Jag förstår deras tanke bakom det, men jag köper inte det argumentet. Inte alls. Kanske är det för att jag förstår att det krävs en eller två operationer för att uppnå samma utseende som någon har, att jag förstår vad som ligger bakom det. Och det tycker jag alla ska veta. Visst, låt oss nu säga att en tjej på runt 12-13 år ser en bild på någon hon tycker ser bra ut utseendemässigt så kanske inte hon helt förstår vad som krävs för att se ut så. Men jag hoppas då att hennes föräldrar eller någon annan vuxen har tagit sitt ansvar att prata med henne om detta, så hon också får kunskap. 
 
Gud detta kommer bli ett sånt spretigt och rörigt inlägg känner jag direkt haha. Men det är för att jag orkar inte sitta ner och tänka ut exakt hur jag ska formulera allt. Jag vill bara ut med mina tankar kring detta.
 
Och det här med att offentliga människor plastikopererar sig och visar upp. Jag kikade lite på Instagram när Sindy Niklasson gjorde sin bröstoperation, som kliniken sände live. Eftersom jag själv vill/ska operera mina bröst tyckte det var intressant att se, för jag kan inte minnas att jag sett någon video på en operation kring det även om det garantrerat finns ute på nätet. Men folk går bananas.. dom blir helt till sig att man får sånt sponsrat. Går inte för sig, app app! Du ska betala för dig! Aja baja! Och nåde dig för att du visar upp detta! Du ska vara nöjd med det du har! Suck.. 
 
Sen den där meningen jag haaaaaaaaaaaatar. "Du ska vara nöjd med det du har". Alltså herregud. Varför ska jag nöja mig med något jag inte tycker om? För att DU vill att jag ska nöjd? Oerhört logiskt. Not. Jag är verkligen av åsikten att om du är tillräckligt påläst om operationen, vad den innebär osv, har ekonomin till det och gör det för din egna skull så gör det för fan. Varför ska du gå runt och må dåligt bara för att någon annan säger till dig att du ska nöja dig med det du har?
 
Jag tror jag rundar av detta inlägg, det kommer absolut komma fler. Jag ska bara sortera mina tankar ännu mer för att få fram ännu mer hur jag tänker. Det är helt okej att tycka annat än vad jag tycker, jag är helt fine med det. Så länge du kan acceptera att jag är av annan åsikt också.

Kommentarer

Håller verkligen med!

Ja det är verkligen upp till var å en hur man vill göra tycker jag

Jag fick min bröstoperation gratis via landstinget, men då är det ingen som säger stop. Men när det är influencer så blir det ett jäkla liv

Svar: Eller hur, och oftast pga. att man får det till rabatterat pris eller gratis.Okej om personen hetsar att "GÅ NU OCH GÖR SAMMA SAK, DIREKT!" men jag har aldrig sett någon göra så.
Angelique


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: