Glöm inte bort ditt värde

 
 
Jag har funderat några dagar nu på hur jag ska lägga upp detta inlägg. Ska jag göra det i textform eller ska jag faktiskt sätta mig ner och filma en video och släppa den på Youtube. Eller kanske göra båda? Jag vet inte. Jag vet bara att jag måste få ut detta för annars kommer jag gå runt och irritera mig på det alldeles för länge inombords, mitt skrivande fungerar som en ventil. Skriv och gå vidare.
 
Jag har som ni sett varit inne på spåret där att jag bloggat under snart 12 år och under dessa 12 år har jag haft ett flertal samarbeten. Ni har ju sett ett samarbete senast i förra inlägget. Det är inget konstigt idag att bloggare/Instagrammare/Youtubers osv. har samarbeten. Det är mer vanligt än ovanligt. Och jag stör mig inte ett dugg på det, vill jag inte läsa inlägg som är sponsrade så skrollar jag vidare. Lovar att det inte är svårare än så. Hursom, detta inlägg skulle inte handla om det är okej eller ej att ha samarbeten/sponsrade inlägg utan det ska handla om..ja.. det handlar väl om hur företag tror att dom ska kunna få annonsera gratis. Eller hur illa vissa beter sig. Läs vidare så kommer ni hänga med. 
 
Det händer inte allt för sällan att företag, oftast mindre dock kontaktar mig i ett första mail eller DM på Instagram och undrar om jag vill samarbeta med dom. Jag klickar mig in och kikar vad dom säljer och om jag skulle kunna använda deras produkter, på riktigt. Och utifrån det så svarar jag antingen ja eller nej. För svarar gör jag alltid, det tar mig någon minut av min tid. Och svarar jag att ja, jag vill samarbeta ihop, vad hade ni tänkt er? så är det inte helt ovanligt att dessa företag säger att dom har en rabattkod som jag kan använda mig av när jag klickar hem något jag vill ha. Vilket mer eller mindre säger: "Du ska göra reklam för oss och DU ska betala för det." Jag säger nej i 100% av gångerna när företag erbjuder detta till mig. Varför? Jo för det är ju företaget som vill synas och få reklam. Därför ska inte jag betala dom för det. Kort och enkelt. Inte skulle dom ge samma erbjudande till Aftonbladet eller liknande? Okej, jag har låååååååååååångt ifrån samma följare som Aftonbladet men jag har ju tydligen tillräcklig räckvidd för att dom vill göra reklam. Dåså, betala eller inled ett samarbete som gör det värt för mig. Det sker inte i min värld att jag kommer betala ett företag för att dom vill ha reklam och ev. få mer kunder. 
 
Jag svarar dock alltid trevligt tillbaka, jag är aldrig otrevlig för vad tjänar jag eller dom på att jag skulle vara det? God ton och resepekt som gäller ifrån båda håll. För vem vet, kanske ändrar sig företaget när du berättar att du inte vill betala för deras reklam på ett respektfullt sätt och berättar varför. Eller kanske så kommer dom höra av sig vid ett senare tillfälle och kunna erbjuda ett bättre samarbete. Du vet aldrig. Så åter, håll god ton.
 
Detta hänger ihop med att jag valde att författa detta inlägg.. just att hålla en god ton och vara trevlig. Jag vet inte om företaget som jag hade tänkt inleda ett stort samarbete med kommer läsa detta inlägg, jag bryr mig just nu inte heller faktiskt. Jag kommer inte nämna några namn dock men jag säger såhär.. jag kommer inte inleda något samarbete med denna klinik efter att jag fick sista mailet. Det är tonen och hur allt har sköts som gör att jag aldrig kommer göra samarbetet. Även om det skulle innebärt mitt största samarbete genom dessa 12 år. Jag väljer att sätta mitt värde först.
 
Jag kommer nog välja att lägga de flesta detaljer på en video. För det är lättare att få fram allt i en video där jag kan lägga in bilder och ni kan läsa av mig. För i textform kan det låta så hårt. Jag ska göra mitt bästa här för att ni ska förstå.
 
I maj kontaktade jag en klinik för att höra om dom ville göra ett samarbete ihop.Som ni vet har jag gått ner runt 50 kg och därmed så skulle ni bara veta hur överarmar och bröst hänger och flänger efter det haha. Så jag tänkte då att jag ville prata om ett samarbete med en klinik jag känt till sen tidigare. Fick svar relativt snabbt och jag presenterade mig och mina sociala medier. Ganska snabbt bestäms det att jag ska komma ner till dom på en konsultation, för att dom ska se vad man kan göra samt att vi ska prata mer om samarbetet. Det tar ca. 8 dagar ifrån första mail till att vi bokat in första mötet. Den 11/6 var jag på mötet och vi kollade på vad jag vill fixa och vad dom kan göra. Vi tog bilder och pratade vad som behövdes göra. I överlag fick jag ett väldigt positivt intryck, jag träffade både den person som jag mailat med och även kirurgen. Mycket trevliga killar. Det som sades var att jag bla. ska gå ner 10 kg för att vi ska få till allra bästa resultat. Och att dom ska prata om vilken typ av samarbete vi skulle göra och sen återkomma till mig. 
 
Och för att detta inlägg inte ska bli allt för långt kommer jag skriva mer kortfattat härifrån. Jag mailade till min kontaktperson och tackade för att jag fick komma ner och att jag var nöjd och jag får svaret att jag kommer få ett förslag i slutet av veckan. Detta var alltså 11/6. Den 15/6 skriver jag att jag börjat gå ner i vikt, jag hade redan gått ner över 2 kg. För jag ville verkligen detta. Den 18/6 mailar jag igen och undrar om dom kommit fram till något förslag. Den 19/6 fick jag som svar att dom vill göra 4 st ingrepp med 3 månaders mellanrum där dom ska bjuda på 1 av operationerna. Jag svarar då omgående att nej, jag har verkligen inte råd att betala över 100k själv. Den 28:e mailar jag IGEN och undrar vad som händer, eftersom jag aldrig fick svar på det jag svarade. Fick svar samma dag att det var full rulle. Och att dom då inte kan erbjuda någon deal. Jag svarade och frågade då om vi inte bara kan göra en deal med överarmar, eftersom det var det som var mest intressant för kirurgen.
 
Den 29/6 ska min kontaktperson prata med kirurgen om det. Den 16/7 mailar jag IGEN och frågar om dom hunnit prata om det. Samma dag svarar min kontaktperson att jo, dom har pratat och kirurgen rek. då överarmsplastik och då får jag axillplastiken gratis. Så då tolkade jag det som att okej, vi kommer göra en deal med armarna. Jag frågar om vi pratar om att operera det såkallade gäddhänget. Och japp, så var det. Jag skriver tillbaka att det låter bra och jag får som svar att dom ska skicka ett skriftligt underlag men att han just då var på semester i 2 veckor. En månad senare, dvs. den 15/8 mailar jag igen och undrar om alla är på plats än på kliniken. Han svarar dagen efter att jodå, nu är alla på plats och att ett förslag kommer inom kort. Och i tisdags, dvs. den 11/9 så nästan en månad senare mailar jag igen och undrar om jag blivit bortglömd.
 
"Hej. Ja det har du nog tyvärr" Fint.. tack är min första tanke när jag läser det. Jag är redan skeptisk eftersom det dröjt att skicka ett skriftligt underlag. Och att mötas av det utan en ursäkt. Oh well. Jag läser vidare i mailet och då undrar personen om jag fortfarande är intresserad av att betala överarmsplastiken själv och få den andra operationen gratis. Här blir jag fundersam. Detta hade jag inte alls uppfattat i våra tidigare mail. Högst oklart enligt mig. Men absolut, jag accepterar att jag kan tolkat fel och undrar då om vi inte var överrens om 1 operation. Och han svarar att det görs samtidigt men att det är två ingrepp. Och undrar om jag har 45k så jag kan betala den andra operationen. Jag svarar att nej, det har jag inte. Han svarar då att jag är en perfekt kanditat för kirurgen pga det häng jag fått av viktminskningen. Men eftersom min blogg är mindre kan dom inte erbjuda något bättre. So far so good tänkte jag när jag läste. Besviken såklart. Men jag accepterade det. Sen kom nästa stycke i mailet.. eller rättare sagt en mening. "Bloggen i sig är inte så intressant". Say what now. Ni är villiga att erbjuda mig gratis ingrepp men bloggen i sig är inte så intressant? Jag svarade aldrig. Det var droppen. Kombon av att bli helt bortglömd när man ska inleda ett samarbete och sen få otrevliga svar utan ursäkt.. nej tack. Tack men nej tack.
 
Som sagt.. skulle ni vara intresserade av en video, där jag kan visa upp mailen och kanske kunna beskriva det mer utförligt? Tell me!

Kommentarer

Men fy vad elakt! Sånt där kan man ju bli tokig på. Gör gärna en video, skulle vara jätteintressant! 😘


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: